Dutchweek Valtho

Al jarenlang is de Dutchweek in Valtho een waar begrip onder vele Nederlandse skiërs. Elk jaar weer heeft deze week een echt gouden randje. Tijdens deze week sluit je samen, met duizenden andere, feestvierende Nederlanders het skiseizoen in ValTho feestelijk af.

Tijd om te feesten

De Dutchweek in Valtho wordt elk jaar in de eerste week van mei georganiseerd. Val Thorens is dan dé bestemming waar je echt moet zijn. Na een ochtendje skiën of snowboarden is het tijd om te feesten. Je viert hier het einde van het wintersportseizoen op een geweldige manier.

Nog sneeuw in de voorjaarsweek

Val Thorens is het hoogstgelegen skidorp van Europa. Dit dorp ligt op meer dan twee kilometer hoogte in Les Trois Vallées. Dit is het allergrootste skigebied ter wereld. Het bestaat uit meer dan 600 kilometer aan skipistes. Dankzij de goede ligging ligt er in ValTho zelfs nog sneeuw in de voorjaarsweek. Je kunt hier dus lekker skiën en feesten in het zonnetje!

Eerst skiën en dan feesten

In Val Thorens loopt het skiseizoen van half november tot en met begin mei. Er valt hier dan genoeg sneeuw en het is er heerlijk winterweer. Je kunt je hier dan ook heerlijk uitleven en de hele dag goed skiën of snowboarden. De gemiddelde temperatuur in Valtho is 4 graden boven nul. Met een lekker zonnetje is dit een goede temperatuur om lekker te kunnen skiën. Sluit je ochtend of middagje skiën of snowboarden lekker feestend af en bezoek hier een optreden van een bekende dj of band. Daarnaast worden er tal van activiteiten op de pistes van Valtho georganiseerd.

Genoeg te zien en te doen

Ook als je een keer geen zin hebt om te feesten tijdens de Dutchweek is er nog genoeg te zien en te doen in Valtho. Ga een keer een middagje shoppen in een van de twee centra of kom lekker tot ontspanning in het wellnesscenter. Verder kun je natuurlijk ook gewoon lekker op een terrasje gaan zitten en met een drankje in je handen genieten van het voorjaarszonnetje.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens