Les Menuires

Het wintersportdorp Les Menuires ligt in de Franse Alpen, tussen de skioorden Val Thorens en St. Martin de Belleville in. Het skigebied in Les Menuires ligt tussen de 1750 en 2850 meter en behoort tot “Les Trois Vallées”. Dit is het grootste skigebied ter wereld.

Het grootste skigebied ter wereld

Les Menuires valt in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. De totale pistelengte bedraagt meer dan 600 kilometer. De pistes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Zo vind je hier zwarte en rode pistes, maar ook groene en blauwe. Verder bevat dit gebied veel verschillende skiliften, van moderne cabineliften tot aan eenvoudige sleepliften.

Veertien dorpen

Les Menuires behoort tot de gemeente Saint Martin de Bellevillles. Deze gemeente bestaat uit 14 dorpen, waarvan Val Thorens, Saint Martin en Les Menuires de bekendste dorpen zijn. Deze dorpen beschikken namelijk over tal van wintersportfaciliteiten.

Jong dorp

Les Menuires is een redelijk jong dorp dat is gebouwd in de jaren zestig. Het dorp beschikt over diverse wijken met verschillende bouwstijlen. Zo bevatten de complexen in de wijken Les Bruyères en Reberty een authentieke stijl. Voor het echte dorpsgevoel kun je weer terecht in de buitenwijken Le Levassaix, Praranger en Le Bettaix, waar je accommodaties vindt die in chaletstijl zijn gebouwd.

Beperkt toegankelijk voor bussen

Les Menuires is slechts beperkt toegankelijk voor bussen. Als je op vakantie wilt naar deze plaats dan dien je er dus rekening mee te houden dat je vanaf de uitstapplaats naar je accommodatie moet gaan lopen.

Altijd wel iets te doen

Aangezien Les Menuires over tal van faciliteiten beschikt, hoef je je hier nooit te vervelen. Eigenlijk is er hier altijd wel iets te doen. Na een dagje skiën, kun je even lekker gaan winkelen in de galerij van La Croisette, het dorp verkennen of gewoon genieten van het zonnetje op één van de vele gezellige terrasjes die Les Menuires heeft.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens