Meteo Val Thorens

Wil je graag een vakantie boeken naar Val Thorens? Dan ben je hier op de juiste plek voor meer informatie over dit fantastische skioord. Hier, op valthorens.net, informeren wij je over alle ins en outs in Val Thorens. Verder vind je hier ook meer informatie over het weer in dit skioord.

Populair onder Nederlanders

Val Thorens, ofwel ValTho, is een van de populairste skibestemmingen in Frankrijk onder Nederlanders. De plaats in Franse Alpen wordt vooral veel bezocht door Nederlandse studenten die even lekker willen skiën en feesten. Toch is Val Thorens de laatste jaren ook steeds meer in trek onder Nederlandse ouderen. Ook deze groep heeft de schoonheid en vele mogelijkheden die ValTho hen biedt ontdekt.

Veel te beleven

In Val Thorens valt ontzettend veel te beleven. Zo kun je hier niet alleen geweldig skiën en après-skiën, maar ook goed shoppen, sporten en ontspannen. Deze plaats beschikt over twee grote winkelcentra, een groot sportcentrum, een bioscoop en heel veel gezellige terrasjes.

Zeker van sneeuw

Als je op skivakantie gaat naar Val Thorens dan ben je zeker van sneeuw. Dankzij de unieke ligging op 2300 meter hoogte biedt dit oord je altijd sneeuwzekerheid. Dit is natuurlijk geweldig als je gaat skiën. Als er een paar dagen te weinig sneeuw is gevallen dan wordt Val Thorens kunstmatig besneeuwd. Je bent er hier dus altijd zeker van dat je goed kunt skiën, langlaufen of snowboarden.

Lekker skiën onder de zon

Wanneer je wilt gaan skiën in Val Thorens dan is het natuurlijk belangrijk dat je een vakantie boekt in het goede seizoen. Het skiseizoen loopt hier meestal vanaf 20 november tot en met de eerste week van mei. Gedurende deze periode sneeuwt het en schijnt er altijd wel een aangenaam zonnetje. Overdag is ligt de temperatuur hier rond de 3 of 4 graden. Boven op de berg voelt het echter aan als -10. In ieder geval is het dé perfecte temperatuur om te skiën. Geniet hier dan ook van een heerlijke dag skiën onder de zon.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens