Off-piste skiën

Off piste1

Val Thorens is een van de mooiste gebieden in Europa om off-piste te skiën. Het gebied is door 6 gletsjers omringd waardoor je van eindeloze velden met poedersneeuw en van de zinnestrelende omgeving kunt genieten. Aanraders in dit opzicht zijn zonder twijfel de gletsjers van de Vanoise (met de afdaling van de Glebroulazgletsjer naar Méribel of Pralognan) en de wonderbaarlijke off-piste ervaring langs de Maurienne kant van de vallei. Daarnaast staan ook de Pierre Lory van de top van de Col Chair, de La Masse naar het Lac du Lou La Masse en het gebied tussen Jerusalem en Parmint met stip in de off-piste agenda van iedere ervaren skiër aangekruist.

Je kunt zelf deze gebieden intrekken, maar misschien nog beter en zeker veiliger is om off-piste te skiën met een gids die alle mooiste plekjes kent. Hiervoor kan je terecht bij het Bureau de Guides of ESF Val Thorens. Ze organiseren off-piste excursies onder leiding van ervaren berggidsen die ook gekwalificeerde ski-instructuers zijn. Eerst zal er een wandeltocht naar de top van een berg zijn waarna je langsheen onaangeroerde, besneeuwde bergwanden naar beneden zult kunnen skiën. Dit wordt zonder twijfel een onvergetelijk moment! Afhankelijk van de sneeuw en de weersomstandigheden zit er misschien zelfs een picknick op de top van een berg of een maaltijd in een plaatselijk bergrestaurant in. Off-piste skiën onder zulke omstandigheden als in Val Thorens is zonder meer de droom van iedere ervaren skiër.

Off piste3Let wel, off-piste skiën is alleen weggelegd voor ervaren skiërs die dat tikkeltje meer willen. Probeer te allen tijde veligheidsmaatregelen te treffen. Het volgen van off-piste ski lessen, lawinetrainingen of het je laten begeleiden door een ervaren gids zijn dan ook geen overbodige luxe. Met deze zaken in het achterhoofd is Val Thorens het ideale off-piste skiën paradijs!

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens