Skigebied Val Thorens Kaart

Val Thorens is dé skibestemming bij uitstek. Dit skioord is een zeer populaire bestemming onder heel veel Nederlanders en dat is niet voor niets zo. Er valt hier namelijk altijd wel iets te beleven. Zo kun je hier niet alleen geweldig skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook goed shoppen, lekker eten en drinken en geweldig après-skiën!

Zuidoosten van Frankrijk

Het skigebied Val Thorens ligt op de kaart in het zuidoosten van Frankrijk in het departement Savoie. ValTho is het hoogste skiresort van Europa en ligt op 2300 meter hoogte in de Franse Alpen. Dankzij deze ligging kan je hier vanaf half november tot en met begin mei skiën. Er ligt hier dan altijd sneeuw.

Les Trois Vallées

Als je op de kaart kijkt dan zie je dat het skigebied Val Thorens in Les Trois Vallées ligt. Hier liggen ook de skioorden Meribel, Les Menuires, Saint-Martin de Belleville en Courchevel. Les Trois Vallées is het grootste gebied van de wereld en het bestaat uit meer dan 250 liften, 130 loipes en 600 kilometer aan skipistes. Ieder type skiër kan zich hier dan ook goed uitleven. Zo vind je hier evenveel groene en blauwe pistes, als zwarte en rode.

Twee centra

Als je het skigebied van Val Thorens op de kaart bekijkt dan zie je dat het uit twee centrale gedeeltes bestaat. Dit zijn het hoge en het lage gedeelte. In allebei de centra zijn veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes te vinden. Of daal de berg wat meer af en ga een keer skiën door het bos. Hier zijn genoeg skipaden te vinden.

Heerlijk winterweer

Tijdens het skiseizoen is het in Val Thorens vaak heerlijk winterweer. Het is koud en de zon schijnt dan. Je kunt hier dan ook een hele dag in de bergen doorbrengen en in de zon skiën of snowboarden. De gemiddelde temperatuur ligt rond 4 graden boven nul, maar de gevoelstemperatuur voelt soms aan als min 10. Geniet hier van een heerlijke skitocht met de zon in je gezicht.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens