skigebieden

afdaling1Val Thorens is gelegen in een gebied dat als Les Trois Vallées door het leven gaat. Dit gebied biedt ‘onderdak’ aan 8 skigebieden die door een uniek netwerk van skiliften en skipistes met elkaar verbonden zijn. Zoals de naam al aangeeft, bestond dit gebied oorspronkelijk uit drie valleien: Saint-Bon (Courchevel & La Tania), Allues (Meribel & Brides-les-Bains) en Belleville (Val Thorens, Les Menuires & St-Martin de Belleville).

Nadien pas werd aan het gebied ook een vierde vallei toegevoegd, namelijk de Maurienne Vallei die zich recht tegenover de hellingen van Val Thorens bevindt. Deze Maurienne Vallei kan ook via een lange gondellift vanuit Orelle bezocht worden. Les Trois Vallées is een van de grootste skigebieden ter wereld met meer dan 600 kilometer aan skipistes en skiafdalingen die in totaal meer dan 2500 hectaren in beslag nemen. Ook het aantal sneeuwkanonnen dat de pistes indien nodig van sneeuw voorziet, is ronduit indrukwekkend te noemen. Momenteel zijn er namelijk meer dan 1500 van dergelijke kanonnen. En alsof deze cijfers nog niet duizelingwekkend genoeg zijn, kunnen we je ook nog vertellen dat er meer dan 200 skiliften in het gebied zijn, die in totaal elk uur 260.000 skiërs kunnen vervoeren. Daar val je van achterover, niet?

Iedereen, buiten de echte beginners die misschien best eerst was ski lessen nemen, zou zich een skipas voor het ganse Les Trois Vallées gebied moeten aanschaffen. Je zult zien dat je al snel letterlijk en figuurlijk en zonder dat je het opmerkt van het ene in het andere skigebied binnenglijdt. Gewoon omdat alles zo wonderlijk mooi is en de pistes er geweldig bijliggen. Let wel op dat je in de namiddag de laatste lift naar jouw specifieke skigebied niet mist want een taxirit naar huis is niet echt goedkoop. De sluitingstijden van de liften vind je meestal aan de liften zelf terug.

pistekaart-valthorens

 

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens