Skipas Val Thorens

Als je op skivakantie gaat naar Val Thorens dan heb je een skipas nodig. Zonder zo’n pas kom je de pistes niet op. Je kunt kiezen uit twee verschillende skipassen. Zo kun je er eentje kopen voor Les Trois Vallées of voor Val Thorens. De keuze hangt weer af van je ski-ervaring.

Skipassen voor beginnende en gevorderde skiërs

Als beginnende skiër heb je eigenlijk genoeg aan een skipas voor Val Thorens. Hiermee kun je korte skitochten maken. Wanneer je al vaker op skivakantie bent geweest en een gevorderde skiër bent, kun je het beste een pas kopen voor het hele skigebied. Hiermee kan je langere skitochten maken door Les Trois Vallées. Heb je al een skipas en wil je deze uitbreiden? Dan is het een aanrader om dit in Nederland te doen. In Val Thorens betaal je hier namelijk veel meer voor dan in Nederland.

Het hoogstgelegen skidorp van Europa

Val Thorens is het hoogstgelegen skidorp van Europa. Het ligt op zo’n 2300 meter in de Franse Alpen. Vanaf dit dorpje starten veel skiliften die je naar nog hogere punten vervoeren. Dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van de vele gletsjers kun je hier een half jaar lang goed skiën. Het skiseizoen in Val Thorens loopt van november tot mei. Je bent hier dan verzekerd van sneeuw.

Dé skibestemming voor iedereen

ValTho ligt in Les Trois Vallées. Dit is het bekendste skigebied ter wereld. Dit gebied bestaat uit meer dan 600 kilometer aan pistes, 200 liften en 130 loipes. Het is dan ook dé skibestemming voor iedere skiër. Het skigebied rondom ValTho is geschikt voor iedere wintersporter. Je vindt hier evenveel groene en blauwe pistes, als zwarte en rode.

Skilift voor de deur

In ValTho hoef je nooit lang op zoek te gaan naar een skilift. De meeste liften beginnen voor de deur van de accommodatie. Je hoeft dus niet ver te lopen naar een lift. Verder brengt de skilift je na een dagje skiën ook weer snel naar je accommodatie.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens