Sneeuwhoogte Val Thorens

Wil je meer weten over de sneeuwhoogte in Val Thorens? Dan ben je hier, op valthorens.net, op de juiste plek. Op deze site informeren wij je over alle nieuwtjes omtrent Val Thorens, zoals de sneeuwhoogte.

Altijd sneeuw

Val Thorens ligt op meer dan twee kilometer hoogte in de Franse Alpen en is daarmee het hoogstgelegen skioord van Europa. Aangezien ValTho op deze hoogte ligt, ben je hier in het skiseizoen altijd wel verzekerd van sneeuw. Vanaf eind november tot en met de eerste week van mei ligt hier vrijwel altijd sneeuw. Je kunt hier dan ook gerust een skivakantie naar toe boeken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er geen sneeuw ligt. Als er in een week wel te weinig sneeuw valt dan wordt Val Thorens kunstmatig besneeuwd. Hierdoor ben je er altijd wel zeker van sneeuw. De sneeuwhoogte op de berg is ongeveer 150 tot 160 centimeter. In het dal is dit 90 tot 100 centimeter.

Een goede sneeuwhoogte

Dankzij de goede sneeuwhoogte is Val Thorens een zeer populaire bestemming onder veel Nederlanders. Dit oord ligt in het grootste skigebied ter wereld; Les Trois Vallées. Dit gebied bestaat uit ruim 600 kilometer aan pistes, 130 kilometer loipes en meer dan 200 liften. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier geweldig skiën. Verder bevinden zich op de pistes onder de boomgrens ook skipaden door de bossen.

Heerlijk winterweer

Het skiseizoen in Val Thorens start rond eind november en eindigt de eerste week van mei. Gedurende deze periode is het hier heerlijk winterweer en schijnt het zonnetje. Je kunt hier de hele dag in de sneeuw vertoeven en lekker skiën, snowboarden of langlaufen. De gemiddelde temperatuur ligt in de winter rond de 4 graden boven 0. Met een lekker zonnetje kun je hier dan ook genieten van een lekker dagje skiën.

Heel veel te beleven

Dat ValTho zo in trek is, komt niet alleen door de goede sneeuwhoogte. Er valt hier namelijk heel veel te beleven. Zo kun je hier niet alleen geweldig skiën, maar ook goed shoppen, sporten, ontspannen en feesten. Iets dat natuurlijk geweldig is als je lekker op vakantie gaat.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens