Thorens

Thorens, oftewel Val Thorens, is een zeer unieke wintersportbestemming. Thorens is vooral een populaire bestemming onder Nederlandse jongeren en staat garant voor fun, feesten en veel après-skiën.

Hoogstgelegen skidorp van Europa

Thorens is niet voor niets zo’n populaire skibestemming. Het is namelijk het hoogstgelegen skidorp van Europa. Deze plaats ligt rond de 2300 meter hoogte in de Franse Alpen en is hierdoor sneeuwzeker.

Tientallen skiliften

Thorens beschikt over tientallen skiliften. Hierdoor hoef je gelukkig nooit ver te lopen voor een lift. Voor de deur van elke accommodatie is wel een lift te vinden. Dit betekent dus dat je na een dagje skiën zo naar je appartement kunt skiën. Heel erg makkelijk dus!

Les Trois Vallées

Thorens is een onderdeel van het bekende skigebied Les Trois Vallées. Dit is het allergrootste skigebied ter wereld. Het bestaat uit meer dan 600 kilometer pistes, voor zowel beginners als gevorderden. Thorens ligt in dezelfde vallei als de skioorden Courchevel en Les Menuires.

Winkels, uitgaansmogelijkheden en terrasjes

Thorens bestaat uit veel chalets en hoge appartementsgebouwen. Het dorpje beschikt over twee centrale gedeeltes. Dit zijn een hoog en laag gedeelte. In allebei de gedeeltes vind je diverse winkels, uitgaansmogelijkheden en gezellige terrasjes. Verder biedt deze plaats je ook genoeg mogelijkheden voor offpiste-skiën. Ook snowboarders komen hier aan hun trekken. Dit skioord beschikt over een modern snowboard-park met een half pipe.

Twee grote winkelcentra

In Thorens vind je twee grote winkelcentra waar je na een dagje skiën goed kunt shoppen. Verder vind je in deze plaats ook een bioscoop en een groot sportcentrum dat de hele week geopend is.

Veel après-ski mogelijkheden

Als je gek bent op après-ski dan is Thorens dé bestemming voor jou. Dit gebied heeft tal van fantastische après-skimogelijkheden. Zo kan je hier geweldig uitgaan in een van de vele bars of discotheken. Of geniet na een dagje skiën lekker van het zonnetje op een van de vele sfeervolle terrasjes.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens