Val Thorens in de zomer

val thorens zomer1Val Thorens is niet alleen in de winter dé vakantiebestemming bij uitstek, maar ook in de zomer is het er heerlijk vertoeven en zijn er tal van activiteiten die van je zomervakantie een onvergetelijke ervaring zullen maken. Fietsen, klimmen, wandelen en ja zelfs watersporten zijn er in alle vormen en moeilijkheidsgraden ter beschikking.

Zo kan je in Val Thorens op warme zomerdagen verfrissing zoeken door je pijlen op canyoning te richten. Klim en klauter onder begeleiding door wilde bergriviertjes, spring van metershoge kliffen of kies voor de iets minder spectaculaire , maar daarom niet minder leuke natuurlijke waterglijbanen. Voor de avontuurlijke vakantieganger is canyoning een echte aanrader. In Val Thorens zijn er verschillende plaatselijke agentschappen die canyoning en ook andere wateractiviteiten zoals rafting aanbieden.

Ook de fiets- en meer bepaald mountainbikeliefhebber kan in Val Thorens zijn hart ophalen. In de zomer is er in de Belleville Vallei steeds een andere lift geopend die mountainbikers naar de top van de bergen brengt en ze zo van adembenemende afdalingen laat genieten. Blijf je toch liever met beide voeten op de grond dan zullen de talrijke wandelpaden een ware verademing zijn. Frisse berglucht, panoramische vergezichten en een vredige stilte…wat wil je nog meer! Vraag bij de toeristische dienst zeker naar de zomerkaart van het gebied. Tal van mooie wandel- en fietsroutes liggen in Val Thorens op je te wachten.

val thorens zomer3Als bovenstaande zomeractiviteiten nog niet voldoende zijn, kun je in de zomer ook nog kiezen voor een unieke wandeling over één van de vele gletsjers die de regio van Les Trois Vallées telt of voor de nog iets avontuurlijkere, maar veilige,  Via Ferrata. Een populaire sport voor de beginnende klimmer die op veilige wijze zijn eigen berg wilt overwinnen. Tot slot kunnen al deze activiteiten indien gewenst nog met een dagje shoppen afgewisseld worden. Zo is er in het zomerse Val Thorens voor ieder wat wils.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens