Val Thorens Weer

Denk je erover om een vakantie te boeken naar Val Thorens, maar wil je eerst meer weten over het weer in deze plaats? Dan ben je hier, op valthorens.net, helemaal aan het juiste adres. Je vindt hier alle informatie over dit geweldige skioord.

Populairste skibestemming

Val Thorens, ofwel ValTho, is een van de populairste skibestemmingen in Frankrijk onder Nederlanders. Dit is niet voor niets zo. Er valt hier namelijk heel veel te beleven. Een wintersportvakantie naar Val Thorens staat namelijk garant voor veel fun, veel skiën, veel zon en veel après-skiën.

Sneeuwzekerheid

Als je een vakantie boekt naar ValTho dan ben je zeker van sneeuw. Dankzij de ideale ligging, op ruim twee kilometer hoogte, biedt deze plaats je echt sneeuwzekerheid. Iets dat je natuurlijk wilt als je een skivakantie boekt. In het skiseizoen kun je hier dan ook een vakantie naar toe boeken, zonder dat je hoeft te vrezen dat er geen sneeuw ligt. Als er wel te weinig sneeuw valt dan wordt deze plaats voor 40 procent kunstmatig besneeuwd. Je kunt er dus zeker van zijn dat je hier tijdens je vakantie lekker kunt skiën.

Ideale temperatuur

Het skiseizoen in Val Thorens loopt van half november tot en met de eerste week van mei. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een geweldig feest. Overdag schijnt er in ValTho altijd wel een aangenaam zonnetje. Je kunt hier dan ook heel de dag lekker in de zon skiën. De gemiddelde temperatuur is 4 graden boven 0, maar boven op de berg kan het aanvoelen als 10 graden onder 0. Met een lekker zonnetje erbij is dit dan ook hét ideale weer om een dagje te gaan skiën.

Dé perfecte skibestemming

In Val Thorens beginnen de meeste skiliften al vlak voor de deur van de accommodatie. Je bent dus al snel op de piste. Dankzij het perfecte klimaat en de prachtige omgeving is Val Thorens dé perfecte bestemming voor iedereen die van skiën houdt.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens