Valthorens

Het wintersportoord Valthorens is een zeer unieke bestemming. Dit oord ligt in het departement Savoie in Frankrijk en is een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlandse jongeren. De laatste jaren is het ook eg geliefd onder de oudere skiërs.

Hoogstgelegen skidorp van Europa

Valthorens is het hoogstgelegen skidorp van Europa. Het ligt rond de 2300 meter hoogte in de Franse Alpen. In het skiseizoen ben je hier dan ook verzekerd van sneeuw. In Valthorens hoef je gelukkig niet ver te lopen voor een lift. De meeste liften beginnen al voor de deur van de accommodatie. Aan het eind van dag hoef je dus geen kilometers te wandelen of te skiën naar je accommodatie. De lift brengt je tot aan de voordeur!

Snowboard-park

Valthorens bestaat uit veel hoge appartementen en wat chalets. Het dorp bestaat uit een hoog en laag gedeelte. In beide gedeeltes vind je verschillende winkels en terrasjes. Naast skifaciliteiten biedt deze plaats ook genoeg mogelijkheden voor off-piste skiën. Verder beschikt deze plaats over een modern snowboardpark met een grote half-pipe.

Les Trois Vallées

Het skioord is een onderdeel van het bekende skigebied Les Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld. Dit gebied bestaat uit meer dan 600 kilometer pistes, voor zowel beginners als gevorderden. Valthorens ligt in dezelfde vallei als Les Menuires, Courchevel, Meribel en Saint-Martin de Belleville.

Après-ski, terrasjes, bars en discotheken

Houd je van après-ski? Dan zit je goed in Valthorens! Dit gebied beschikt over geweldige après-skimogelijkheden. Aan de pistes en in het centrum vind je tal van leuke bars, discotheken en gezellige terrasjes.

Lekker shoppen

Ook wat betreft shoppen ben je hier op de juiste plek. Valthorens heeft twee grote winkelcentra waar je goed kunt winkelen. Verder beschikt deze plaats over een bioscoop en een groot sportcentrum met een wellness gedeelte. Of maak een keer een tocht op een sneeuwscooter en ontdek het prachtige gebied.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens