Weer In Val Thorens

Wil je meer weten over het weer in Val Thorens? Dan ben je hier, op valthorens.net, helemaal op de juiste plek. Val Thorens, oftewel ValTho is een populaire skibestemming in Frankrijk onder Nederlanders. Dit is niet voor niets. Tijdens het skiseizoen ben je hier namelijk zeker van sneeuw. Verder valt er in ValTho ontzettend veel te zien en te beleven.

Altijd sneeuwzekerheid

Val Thorens is het hoogstgelegen skioord van Europa. Deze plaats ligt op meer dan twee kilometer hoogte in de Franse Alpen en biedt hierdoor sneeuwzekerheid. Iets dat je natuurlijk graag wilt als je op skivakantie gaat. Vanaf eind november tot en met de eerste week van mei ligt hier vrijwel altijd sneeuw. Dit is natuurlijk geweldig. Je kunt hier dan ook een skivakantie naar toe boeken, zonder dat er bang voor hoeft te zijn dat er geen sneeuw ligt. Bovendien wordt deze skiplaats kunstmatig besneeuwd als er toch net te weinig sneeuw is gevallen.

Het allerhoogste skistation van Europa

In Val Thorens ben je vrijwel altijd zeker van sneeuw, omdat dit het allerhoogste skistation van Europa is. Het ligt voor 99 procent boven de 2000 meter in de Alpen. ValTho ligt in een uitgestrekt dal, omgeven door zes mooie gletsjers. Dit oord biedt je dan ook heel veel mogelijkheden om overdag lekker door de sneeuw te skiën.

Een aangenaam zonnetje

Verder schijnt er in Val Thorens altijd wel een aangenaam zonnetje. Je kunt hier dus lekker de hele dag in de zon skiën. In de winter is het in ValTho gemiddeld 4 graden boven 0. Boven op de berg kan de gevoelstemperatuur echter aanvoelen als 10 graden onder 0. Met een lekker zonnetje erbij is dit natuurlijk een goede temperatuur om te skiën, snowboarden of langlaufen.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens