Weersverwachting Val Thorens

Wil je op vakantie naar Val Thorens en wil je meer weten over de weersverwachting? Dan ben je hier, op valthorens.net, helemaal op de juiste plek. Hier vind je namelijk heel veel informatie over deze fantastische skibestemming. Zo informeren we je hier ook over het weer in Val Thorens.

Skiën, feesten en après-skiën

ValTho behoort tot een van de populairste skibestemmingen in Frankrijk. Deze plaats wordt vooral veel bezocht door Nederlandse jongeren, maar de laatste jaren komen ook steeds meer ouderen naar Val Thorens toe. Dat ValTho zo in trek is, is niet voor niets. Er valt hier namelijk heel veel te beleven. Zo kun je hier natuurlijk geweldig skiën, snowboarden of wandelskiën, maar ook goed shoppen, feesten en après-skiën.

Het hoogstgelegen skioord van Europa

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte in de Franse Alpen en is hiermee het hoogstgelegen skioord van Europa. Dankzij deze ligging biedt Val Thorens je altijd sneeuwzekerheid. Iets dat natuurlijk geweldig is als je hier een skivakantie naar toe boekt. Je kunt hier op vakantie gaan, zonder dat je ervoor hoeft te vrezen dat er geen sneeuw ligt. En als er wel een paar dagen weinig sneeuw valt, dan wordt ValTho voor 40 procent kunstmatig besneeuwd. Kortom, je bent hier dus altijd zeker van sneeuw.

Heerlijk winterweer

Het skiseizoen in Val Thorens loopt van eind november tot en met begin mei. Het is hier dan heerlijk winterweer en er schijnt altijd wel een aangenaam zonnetje. Je kunt hier dan ook de hele dag in de zon skiën, snowboarden of langlaufen. Gemiddeld is het hier 4 graden boven nul. De gevoelstemperatuur voelt echter aan als min 10. Met een lekker zonnetje in je gezicht is dit natuurlijk een geweldige temperatuur om te skiën. Sluit je dagje skiën hier goed af met een glühwein op het terras.

Weersverwachting
Val-Thorens
Meer weer in Val-Thorens